Ödehus och andra hus

Intresset för att flytta ut på landsbygden har ökat och många vill få tag på äldre hus som kan renoveras och bli ett billigare boende än om man skulle bo i stan. Det har kommit frågor till Glava byalag om det finns hus att hyra eller köpa här i bygden och det vill vi såklart hjälpa till med att kolla upp.

Har du/ni ett hus som skulle kunna vara intressant, hör gärna av dig till byalagets styrelse så kan vi förmedla en kontakt eller hjälpa till med hur man kan göra för att hitta intressenter till ert hus.

Du får även gärna höra av dig om du är intresserad av att flytta till Glava, så ska vi göra vad vi kan för att hjälpa dig att hitta ett boende!

Hälsningar
Glava byalag

Här ett före detta ödehus, som nu har fått en ny ägare som rustar upp det. Foto och ägare: Sissel Danielsson

7 svar på ”Ödehus och andra hus”

 1. Hej jag är klart intresserad
  Av att rusta och bo i ett ödehus
  I glava
  Vh Olle

 2. Vi kan vara intresserade. Litet hus 3 rum i skogen, gärna stor ladugård eller stort garage för flera bilar mm

 3. Vi har i flera år drömt om ett fint gammalt torp eller mindre gård i området kring Glava. Vi brukar åka med husvagnen till Glaskogen både vår och höst då vi anser detta vara vårt favoritställe på jorden. Men tyvärr….vi har sålt vårt hus i Karlstad och skaffat oss en övernattningslägenhet tillsammans med vår 15-årige son som är väldigt trång. Detta hände i september, vi letar fortfarande efter vårt drömställe som aldrig verkar dyka upp! Allt som är intressant försvinner lika fort som det kommer ut på marknaden, å nu i dessa tider kan man nog lika gärna ge upp! Eller?….

 4. Hej.ja är jätteintresserad.har en ödetomt i Mönsterås men inget hus tyvärr.letar efter ödehus istället.mvh Anders

 5. Hej Glava, mitt namn är Johnny,( Karlskoga), min släkt på min moders sida, kommer från Glava, min morfars far, Johannes var färjkarl på repfärgan, ( Johannes i färja) även min morfar, Karl- Gustav Jansson ( Gustav i färja) jobbade på den i unga år, har varit uppe och tittat omkring i trakterna av Glava, känns som hemma, riktigt underbara omgivningar, skulle gärna tänka mej ett hus där, helt klart. mvh Johnny Wehkaoja Karlsson.

Kommentarer är stängda.