Sommar i Glava

I sommar blir det mycket musik och andra aktiviteter i Glava.

Börja med att fira midsommarafton vid hembygdsgården där det som vanligt blir dans runt midsommarstången. På midsommardagen kommer Refreshments till Hillringsbergsparken.

Kyrkan anordnar musikgudstjänster med olika musiker under hela sommaren. Kyrkan har även friluftsgudstjänster om man vill komma ut och se mer av naturen.

Från den 6 till 12 juli kan man besöka konstutställningen Fria fantasier i Ärlandhallen på Glava Glasbruk. På Glasbruket anordnas som vanligt fler arrangemang under Bruksdagarna, bland annat konsert med Möra-Per den 21 juli.

Nytt för i år är musikfestivalen ”Drömspelen”, som kommer att sträcka sig över tre helger med uppträdanden i Glashuset på Glasbruket och i Smedjan i Hillringsberg. Man kan bland annat gå och lyssna till musik av Mozart, kända pianostycken och operaarior med Karolina Andersson och Renata Yusupova Karlsson den 17 augusti. Samma helg, den 16 augusti, bjuder Sölje herrgård in till konsert med Lill Lindfors.

När sommaren närmar sig sitt slut, närmare bestämt den 31 augusti, anordnas en afton i smedjan i Hillringsberg, där Glavabor möter Glavabor. Det kommer vara öppen scen, musik och möjlighet att köpa dryck och tilltugg.

Detta är bara några punkter ur sommarens utbud. Läs mer i kalendariet, under rubriken Evenemang, och passa på att semestra i Glava!